Utbildning

P

 

Utbildning

Utbildning i sorgbearbetning i grupp:

Vi följer Programmet för SorgbearbetningTM och utgår från boken "Sorgbearbetning. Ett handlingsprogram för känslomässig läkning vid dödsfall, separationer och andra förluster", av John James och Russell Friedman. Boken finns att köpa på www.adlibris.com Om det finns minst 8 deltagare så startar denna studiecirkel. Vi träffas en gång per vecka i 8 veckor. Läs gärna lite ur kursboken innan kursstart här: http://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789197479608/partner/smakprov

 

Utbildning i sorg och bemötande av sörjande:

Mer kunskap om allt inom sorg, sorgbearbetning och bemötande av sörjande. Jag skräddarsyr föreläsningar från två timmar till två dagar. Passar för alla arbetsgrupper som arbetar med människor i alla åldrar. Exempel på rubriker: Sorg ur ett systemteoretiskt perspektiv, Sorg på sjukhus, Barn och sorg, Den sörjande barnfamiljen, Hur man ger dödsbesked, Hur man bemöter sörjande, Emotionell kommunikation inom familjen, m.m.

 

Utbildning till diplomerad Nånna-pedagog:

Utbildningen vänder sig till dig som redan genomgått Programmet för sorgbearbetningTM, och som vill hjälpa barn och familjer i sorg, samt även utbilda andra. Vi använder oss av materialet "Nånnas sorgsånger" och du får en tydlig handledning till materialet. Efter genomgången kurs har du rätt att utbilda andra i "Nånnas sorgsånger" som metod. (Men inte att utbilda någon till Nånna-pedagog) Du får som Nånna-pedagog köpa bok och cd-skiva till rabatterat pris direkt av mig. Kursen tar två dagar och minst fem deltagare behövs.