Nånnas

P


Nånnas sorgsånger

Nånnas sorgsånger är en metod för sorgbearbetning för barn från ca tre års ålder. Små barn har också sorg, den ser bara inte likadan ut som hos vuxna. Händelser som kan utlösa sorgreaktion hos barn är t.ex; dödsfall, husdjurs död, att börja skolan, att känna sig utanför, mobbning, att inte bli sedd och bekräftad, att flytta, att föräldrarna skiljer sig eller att barnet själv eller en familjemedlem har NPF (neuropsykiatriska funktionsvariationer) eller drabbas av sjukdom, m.m.


Om barn får redskap för att kommunicera sina känslor i trygga föräldrars forum medan de är unga kommer de att må bättre som tonåringar och unga vuxna. De kan dessutom använda samma principer för känslomässig bearbetning resten av livet. Vi använder pedagogiska sånger som redskap.

 

Metoden bygger på barns naturliga sätt att bearbeta alla upplevelser. Du kan även köpa Nånnas sorgsånger, bok och cd som present eller för eget behov, följ bara handledningen och sjung sångerna tillsammans, så får ni draghjälp i sorgläkningen. Inga förkunskaper behövs.